Lyssna Insia
Bokomslag Nattavaara samt författarporträtt av Margit Richert och Thomas Engström.

Bokcirkel: Nattavaara

Välkommen att samtala om Nattavaara av Thomas Engström och Margit Richert!

Plats: Online i Teams

När: Måndag 10 maj kl. 19.00-20.30

Arrangör: Dorotea bibliotek och ABF

Vi ses online och pratar om "Nattavaara – roman i katastrofernas tid" av Thomas Engström och Margit Richert. Du behöver inte ha varit med i en bokcirkel tidigare för att delta. Anmäl dig till karin.raghall@dorotea.se senast dagen innan. Max antal deltagare är åtta personer.

Reservera gärna boken i god tid, så att du hinner läsa den!

För att delta behöver du ha tillgång till dator/surfplatta/mobil med internetuppkoppling, ljud och kamera. Vi ses på Teams. Innan träffen får du ett mejl med information om hur du gör för att ansluta.  

Om boken

Erik hittar föräldrarna döda i bastun. Eftersom grannarna i byn fruktar en ny epidemi blir Erik bannlyst, och med sin lillasyster Sofia i släptåg tvingas han till en farofylld vandring mot Kiruna. Där finns jarlen – och Eriks enda chans att vinna tillbaka gården.

Torparen Marja, tidigare mellanchef i hemtjänsten, blir tillfångatagen av ett kriminellt gäng som hemsöker de norrbottniska skogsbygderna. Samtidigt har hennes man Mårten spårlöst försvunnit. Nu måste hon ställa sig in hos sina fångvaktare och försöka bli en av dem för att överleva.

NATTAVAARA är den första delen i en trilogi om Nordmark, en storslagen vision om en nära framtid där klimatkatastrofer, pandemier och finanskriser slitit ­sönder samhället. Norrbotten har brutit sig loss från ­Sverige och styrs av en enväldig jarl. På landsbygden ­råder hungers­nöd, och invånarna för en ständig kamp för att överleva i en värld där medmänsklighet eller hänsynslöshet kan vara skillnaden mellan liv och död.

Författarporträtt: Anthony Tian

Uppdaterad den 17 februari 2021

Kalender