Dorotea Pride - Jeff Elliot

Jeff Elliot är duon från Umeå som klär queerhet, klimatnödläge och sorg i en kostym bestående av folkpop, indie och stämsång. Bandet lämnar få lyssnare oberörda med sina personliga och politiska texter. Genom deras avskalade men ändå storslagna folkpop går stämsången som en röd tråd och multi-instrumentalisterna Jessica Klingsell och Amanda Lindgren sparar inte på krutet när det kommer till antal olika instrument på scenen.

Plats: Medborgarhuset

När: 20230929, kl. 19.00

Arrangör: Kultur- och fritidsverksamheten

Kontakt: Biblioteket, 0942-14078

Tid: Fredag 29 september kl. 19.00
Plats: Medborgarhuset
Pris: Fri entré

Sagt om Jeff Elliots debutalbum Ten:

”Ten ger mig vibbar från storheter som First Aid Kit, Sufjan Stevens och Tallest Man On Earth, men med en alldeles egen touch som bara kan beskrivas som Jeff Elliot. Duon har en förmåga att kombinera berättelser vi vill lyssna på, med musik som väcker känslor. Användningen av instrument och tydliga melodislingor är rent ut sagt brilliant… Det är ett så vackert, gripande och komplett album med en otroligt snygg balans mellan sångröster, musik och produktion.”
TINSEL MUSIC MAGAZINE

"När man lyssnar på låtarna från Ten känns det som om man får en helt ärlig bild rakt in i Jessica Klingsells innersta - ingen av låtarna väjer för svåra ämnen, det är rått och ärligt och vackert... Någonting Jessica Klingsell verkligen kan är att berätta en hel historia med en låt"
TOVE MAGAZINE

Uppdaterad den 21 september 2023