Ralph Carlsson och Gustav Levin "Stolarna vid havet"

Nyskriven komedi om politik och vänskap av Adde Malmberg.

Allan, en pensionerad politiker sitter vid sitt fritidshus, i sin favoritträdgårdsstol på sin favoritplats, en kulle med utsikt över havet. Snart visar det sig att hans nya granne är hans tidigare politiske motståndare Rutger! Även han är pensionerad och vill njuta av den fina utsikten. I varsin stol, målad i varsin färg – röd respektive blå – och på varsin sida av tomtgränsen startar nu ett vardagsgnabb om precis allt som de tycker olika om. De är aldrig överens och har alltid olika utgångspunkter och drar olika slutsatser, men påfallande ofta tycker de ändå samma sak och långsamt uppstår ett slags vänskap mellan dem.
Entré: 150kr (scenpass 100kr)

Plats: MB - Dorotea

När: Onsdag 15 februari klockan 19.00

Arrangör: Dorotea Musik o Riksteaterförening, Vuxenskolan

Stolarna vid havet är skriven och regisseras av Adde Malmberg som länge varit en av Sveriges mest älskade komiker, skådespelare och regissörer. Senast aktuell på Riksteatern med Man får väl ställa upp och Pang i bygget på Fredriksdalsteatern, samt Om dessa väggar kunde cykla – en hyllning till Hasse & Tage på Cirkus i Stockholm.

Som Allan ser vi Ralph Carlsson, som vi känner från bla. Enkelstöten, Hundraåringen och Solsidan. I rollen som Rutger ser vi Gustav Levin känd från TV-serien Träpatronerna, Lars Molins Tre kärlekar och Skärgårdsdoktorn

Medverkande
Ralph Carlsson
Gustav Levin
Konstnärligt team
Manus och regi: Adde Malmberg
Scenografi och kostym: Annika Bromberg
Ljusdesign: Oskar Tuominen
Maskdesign: Anna Olofson
Dramaturg: Jani Lohikari
Producent
Riksteatern

Varmt välkomna!

Uppdaterad den 9 januari 2023