Autogiro och e-faktura

Autogiro och e-faktura är ett smidigt sätt att betala dina räkningar.

Autogiro

Genom att anmäla dig till vår autogirotjänst ser vi till att dina betalningar till oss utförs automatiskt på förfallodagen. Det enda du behöver göra är att se till att det finns pengar på ditt konto. Inga pengar dras från kontot utan att du vet om det.

Autogiro är en trygg och säker tjänst som är kostnadsfri. I god tid i förväg får du besked om hur mycket som kommer att dras från ditt bankkonto. Dessutom har du möjlighet att stoppa betalningar om något inte stämmer. På din räkning står det vilken dag som är förfallodag. Beloppet dras på förfallodagen och betalningen förs då över till kommunen. Om förfallodagen är en lördag dras beloppet i stället vardagen före förfallodagen. Observera att räkningsbeloppet måste finnas på ditt konto redan vardagen före förfallodagen eftersom bankgirot då gör en täckningskontroll.

När du är ansluten till autogiro behöver du inte oroa dig för att du ska glömma eller på annat sätt missa att betala en räkning. Du behöver inte fylla i och posta några blanketter varje gång du ska betala. Istället ser vi till att betalningar alltid utförs på rätt dag. Du behåller därmed dina pengar på ditt eget konto så länge som möjligt vilket innebär att du kan tillgodogöra dig ränta. Dessutom riskerar du ingen dröjsmålsränta eller förseningsavgift.

Det enklaste och snabbaste sättet att anmäla dig till autogiro är genom din internetbank. Där kan du dessutom överblicka och styra alla dina autogiromedgivanden.

Länk till autogiroanmälan via Bankgirocentralen

Observera att autogiroanmälan endast gäller det bankgironummer som står på blanketten. För att få autogiro på avgifterna för TV & bredband alternativt VA och Renhållning måste du fylla i en annan blankett:

Länk till autogiroanmälan för Bredband och TV

Länk till autogiroanmälan för VA och Renhållning (signeras med Bankid)

E-faktura

Du kan få dina fakturor från Dorotea kommun i elektronisk form, direkt till din Internetbank. Den elektroniska fakturan ersätter den traditionella pappersfakturan och presenteras på din bildskärm på ett enkelt och överskådligt sätt.

För att ansluta dig till Dorotea kommuns e-faktura går du in på din internetbank och klickar på ”Anmälan e-faktura”.

Frågor om detta kan du ställa till supporten för respektive internetbank eller till kommunens ekonomiadministratör på telefon 0942-140 22.

OBS! Tyvärr kan du i dagsläget inte anmäla e-faktura för TV och internet!

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor!

Uppdaterad den 1 april 2022

Ekonomienheten

Ekonomichef
Simon Blomberg
Telefon: 0942 - 140 20
simon.blomberg@dorotea.se

Ekonom
Birgitta Nensén
Telefon: 0942 - 140 14
birgitta.nensen@dorotea.se

Ekonom
Stefan Eriksson
Telefon: 0942 - 140 65
stefan.eriksson@dorotea.se

  • Leverantörshantering
  • Bokföring

Ekonomiadministratör
Peter Strömberg
Telefon: 0942 - 140 22
peter.stromberg@dorotea.se

  • Autogiro
  • Bokföring av in- och utbetalningar
  • Påminnelser, krav och kronofogdeärenden