Lyssna Insia

Starta företag

Bär du på en god företagsidé som du vill förverkliga, har du tankar på att utveckla eller har du en innovation? Eller ligger du rent utav i startgroparna för att starta ett nytt företag?

Dorotea kommun arbetar ständigt för att skapa ett bra näringslivsklimat och bra förutsättningar för en positiv utveckling av det befintliga näringslivet och hjälpa till vid nyetablering och expansion.

Vilka lagar och regler måste man ta hänsyn till? Vem ska man kontakta? Var finns ledig mark och lokaler? Det finns ofta många frågor. Vi kan hjälpa till att förmedla kontakter inom den kommunala organisationen, med andra företagare, med fastighetsägare och med en rad andra viktiga samarbetspartners. Vi har ett komplett kontaktnät inom hela Dorotea för dig som företagare. Välkommen att kontakta oss.

Vänd dig då till kommunens affärscoach Gabriel Holmlund och projektet Möjligheternas Region. Där erbjuds du stöd, rådgivning och coaching för ditt företag och via projektet tas extern expertis in och behovsanpassar insatserna för din verksamhet.

Andra möjligheter att få rådgivning:

Nyföretagarcentrum
Här kan du få kostnadsfri rådgivning av erfarna rådgivare som hjälper dig med din affärsidé, frågor kring budget, marknadsföring eller annat som rör ditt företagande.

Verksamt.se
Verksamt.se är en samlad service och information från flera myndigheter
på samma plats för att göra det enklare för dig som driver eller vill
starta företag. Bakom hemsidan står Skatteverket, Bolagsverket och Tillväxtverket.

Möjligheter till finansiering:

Almi företagspartner / IFS
Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. De är en regional företagspartner som finns nära kunden, med ett rikstäckande nätverk och ett globalt perspektiv. De erbjuder även ett mentorsprogram. Genom IFS Rådgivning kan du med utländsk bakgrund få personlig rådgivning och praktiskt stöd. Deras IFS-rådgivare har själva invandrat till Sverige, har akademisk utbildning och egen erfarenhet från företagande.

Länsstyrelsen 
Information om företagsstöd.

Norrlandsfonden
Riskkapitalbolag inriktat på små och medelstora företag i Norrland.

Uppdaterad den 16 augusti 2018

Möjligheternas region

Näringslivsutvecklare
Gabriel Holmlund
Mobil: 0942-140 80
gabriel.holmlund@dorotea.se

Huvudprojektledare
Erika Hjukström
Telefon: 0951 - 141 06
Mobil: 072 249 16 36
erika.hjukstrom@storuman.se

Innovationsrådgivare
Annelie Karlsson
Telefon: 073 044 37 87
annelie.karlsson@storuman.se