Kommande aktiviteter 2022

30 maj: Kapitalförsörjningsträff

Välkommen till kapitalförsörjningsträff!
Den 30 maj genomför vi en kapitalförsörjningsträff. De inbjudna aktörerna kan hjälpa dig som nuvarande eller blivande företagare på olika vis, från finansiering till företagsstöd och rådgivning med mera. Är du i tankarna att starta eget, utveckla ditt företag, investera eller nyfiken på möjligheter så är du välkommen på denna träff!
Datum, tid och plats
Måndag 30 maj kl 12:00 – 14:00 på Hotell Dorotea.
Vi bjuder på lunch.
Anmälan
Anmäl dig till Gabriel Holmlund på gabriel.holmlund@dorotea.se senast torsdag 26 maj. Ange eventuell specialkost.
Medverkande
Region Västerbotten, Handelsbanken, Norrlandsfonden, Almi och Garantia
Företagsbesök
De medverkande aktörerna skulle gärna vilja besöka ett antal företag och ha djupare samtal. Om du vill ha ett besök och träffa dem enskilt, anmäl dig till Gabriel!
Varmt välkommen önskar näringslivsenheten!

1 juni: Dialogmöte om företagsklimatet

Den 1:a juni är du varmt välkomna till ett dialogmöte om företagsklimatet i Dorotea kommun, tillsammans med representanter från kommunen och Mats Andersson från Svenskt näringsliv.

Vi går igenom resultatet av årets enkätundersökning och hoppas på en bra dialog om hur företagsklimatet kan bli bättre.

Hoppas att du har möjlighet att delta!

Tid: 12:00 – 13:30

Plats: Hotell Dorotea

Sista anmälningsdag: 25 maj

För mera info och anmälan se länken nedan.

Länk till Svenskt näringslivs hemsida

1 juni: Walk & talk med högstadieungdomar

Du som företagare är inbjuden till ”walk & talk” runt Bergvattensjön tillsammans med högstadieelever på Strandenskolan och företagare i Dorotea kommun. Detta är en insats för att stärka entreprenörskap på landsbygden genom lokala förebilder – DU är viktig! Förutom att lyfta entreprenörskap och företagande syftar promenaden till att visa olika yrken och roller som finns i kommunen samt att skapa kontakt mellan unga och vuxna. På så sätt blir det lättare för de unga att se en ljus framtid i Dorotea.
 
Förra sommaren genomfördes walk & talk tillsammans med beslutsfattare/politiker och ungdomar, med syftet att skapa delaktighet, ta del av ungas åsikter, sudda ut en del fördomar som finns samt att visa på att ”vuxna inte är så farliga” och vice versa. Nu vill vi fortsätta med detta lyckade koncept, fast med ny inriktning, och hoppas på att du kan möjliggöra detta med oss!
Din insats handlar om att avsätta ca 45 minuter för en promenad runt Bergvattensjön med en grupp om ca 5 ungdomar. Inga specifika förberedelser krävs, men du får gärna redan nu fundera över några samtalsämnen som du vill lyfta. Ta tillfället i akt att nå ut till ungdomarna och skapa kontakt med vår framtida arbetskraft!
 
Datum: Onsdag 1 juni 2022
Tid: 10.30, 13:10 eller 14.10 - välj den tiden som passar bäst
Meddela senast fredag 27 maj om du har möjlighet att delta samt vilken tid du önskar till amanda.hansson@dorotea.se
 
Hoppas vi ses!
Amanda Hansson Ungdomskonsulent amanda.hansson@dorotea.se 0738418996

30 sept – 1 okt: Inlandsmässan i Dorotea

Äntligen kommer vi att genomföra den länge planerade Doroteamässan, fredagen den 30 september och lördagen den 1 oktober. Vi samarbetar numera med Vilhelmina och Åsele kommun med stor hjälp av Inlandets teknikpark, och väljer därför att döpa om mässan till Inlandsmässan i stället. Mässan blir betydligt större i år och vi hoppas på närmare 100 utställare.

Mässans tema kommer att vara ett hållbart samhälle. Vi samlas under två intensiva dagar för att fokusera på viktiga framtidsfrågor, visa våra framtidsföretag och knyta värdefulla kontakter mellan varandra, allmänheten och inte minst våra ungdomar. Sverige och världen står inför stora utmaningar att ställa om till ett hållbart samhälle. Många av svaren på hur detta kan ske finns i hos oss i inlandet!

Parallellt med mässan pågår öppna seminarier inom temat hållbart samhälle i biosalongen under dagen, varje hel- och halvtimme. 

Länk till det fullständiga mässprogrammet (pdf)

Hör av dig till oss om du inte kan läsa pdf:en så hjälper vi dig.

Anmälan

Intresseanmälan är öppen till och med den 3 juni, och du anmäler dig till elin.thoren@edu.vilhelmina.se eller 073-822 21 23. Boka din monterplats hos Elin senast den 22 augusti. Ett tips är att anmäla sig så fort som möjligt eftersom antalet platser är begränsat och sannolikheten att vi tillgodoser dina önskemål är större ju tidigare du anmäler dig och är ett begränsat antal platser. Finns monterplatser inomhus och utomhus. Monter karta finns bifogat för att se vilken monterplats just ni önskar, ange önskad plats i bokningen.

Deltagande på mässan är kostnadsfritt. Om du bokar en plats och inte dyker upp debiterar vi dock 500 kr + moms. Bord till montrar är bra om du tillhandahåller själv men önskas bord behöver det bokas hos Elin eftersom det endast finns ett begränsat antal.

Länk till monterkarta (pdf)

Hör av dig till oss om du inte kan läsa pdf:en så hjälper vi dig.

Boende

För dig som inte bor i Dorotea med omnejd rekommenderar vi boende på:

Hotell Dorotea, Telefon: 0942-477 80
Doro Camp, Dorotea Telefon: 073-080 77 38

Hotell Dentas, Hoting Telefon: 070-368 88 82

Åsele värdshus, Telefon: 0941-662 55
Åsele camping, Telefon: 072-247 05 81

Hotell Vilhelmina, Telefon: 0940-554 20
Lilla hotellet i Vilhelmina, Telefon: 0940-150 59
Kolgårdens stugby och camping, Vilhelmina, Telefon: 0940-103 04
Stf Vilhelmina Kyrkstaden, Telefon: 0940-398 87

Anmälan till middag

Sker till Elin senast 22 augusti, begränsat antal platser. Gäller både torsdagen och fredagens middag. Vid funderingar är du varmt välkommen att höra av dig via mejl eller telefon.

Elin Thorén
elin.thoren@edu.vilhelmina.se
073-822 21 23

Vi välkomnar alla som är intresserade att besöka mässan och vi hoppas på många Doroteaföretagare som utställare.

Uppdaterad den 7 februari 2022