Lyssna Insia

Bergvattengården häver besöksstoppet 20-12-23

Vi har fortsatta rutiner för smittsäkra planerade besök.

I samband med hävt besöksstopp 2020-12-23 vid Bergvattengården vill vi informera om nya rekommendationer och riktlinjer.

Nu när julen kommer förstår vi att det är många som vill träffa sina nära och kära. Fram till nu har ingen boende varit sjuk i covid-19. Provtagningar har gjorts vid misstanke, men samtliga provsvar har varit negativa. Vi har alla ett ansvar att förhindra smittspridning och vi uppmanar alla att följa våra rutiner och Folkhälsomyndighetens rekommendationer, med tanke på att våra boende tillhör riskgrupp kopplat till covid-19.

Fortsatt behöver vi säkra besök inomhus. Ytterdörren kommer därför att hållas låst. Det är lämpligt att du som besökare planerar tidpunkt för ditt besök med avdelningen där din närstående bor, för att minska risk för trängsel.

Vi kommer att efterfråga din hälsostatus när du gör ett besök. Du behöver vara symtomfri från hosta, feber, huvudvärk, muskelvärk, bortfall av smak- och luktsinne och magbesvär. Du får inte ha träffat någon med covid-19 de senaste 10 dagarna. Avdelningspersonal kommer att möta upp dig vid entrén och erbjuda handtvätt alternativt handsprit.

Som besökare behöver du ta med eget munskydd som ska användas under hela besöket.

Uppdaterad den 21 december 2020