Lyssna Insia

Bergvattengården stänger för besök

Från och med lördag 2020-11-14 kommer Bergvattengården åter att stänga för besök.

Nu är det allvar även här

De två senaste veckorna har smittspridningen i Västerbotten ökat explosionsartat. Även i inlandet är vi nu tyvärr i ett allvarligare läge än vi var i början av hösten, vilket vi bland annat har sett i Storuman där det har förekommit stor smittspridning på särskilt boende. Detta visar tydligt att vi inte är avskärmade från smittan fastän vi varit förskonade under våren och sommaren. Också här i Dorotea kommun har vi haft nya covid-19-fall bara förra veckan.

Vi vill skydda de äldre

Med detta i åtanke har vi beslutat om besöksförbud på Bergvattengården för att skydda våra äldre. Vi förstår att detta är tråkigt både för de boende och för anhöriga, men vi måste göra vårt bästa för att skydda liv och hälsa. Vi kommer ompröva beslutet var fjortonde dag eftersom situationen snabbt kan ändras.

Från och med idag kommer personal och besökare på Bergvattengården att bära munskydd i förebyggande syfte.

Vi måste alla hjälpas åt att bromsa smittan

Kommunens covid-19-ledningsgrupp har även fattat en rad andra beslut för att bromsa smittspridningen. Men alla vi som bor i Dorotea kommun behöver följa rekommendationerna benhårt de kommande veckorna. Om vi hjälps åt kan vi hålla nere smittan. Tvätta händerna, håll avstånd och stanna hemma om du kan!

Du hittar de senaste råden och rekommendationerna på krisinformation.se

Uppdaterad den 9 november 2020