Lyssna Insia

Besöksförbudet på Bergvattengården hävs idag

Nya rutiner gäller för säkra besök inomhus.

I samband med hävt besöksförbud vid kommunernas äldreboende från 2020-10-01, önskar vi informera om nya rekommendationer och riktlinjer.

Vi förstår att det finns många som gärna vill träffa sina nära och kära som bor på Bergvattengården. Nu när hösten och kylan har kommit så behöver vi säkra besök inomhus. Ytterdörren kommer fortsättningsvis att hållas låst. Det är lämpligt att komma överens om tidpunkt för besök, för att minska risk för trängsel.

Det är alltid den boende som själv bestämmer när och om de vill ha besök. Det äger rum i den boendes lägenhet, ej i allmänna utrymmen. Med tanke på att hålla avstånd, bör inte för många besöka samtidigt. Förutsättningen är att den boende är frisk och orkar ta emot besök.

Det är allas ansvar att förhindra smittspridning och vi uppmanar alla att följa rutiner och Folkhälsomyndighetens rekommendationer, med tanke på att våra boende tillhör riskgrupp kopplat till Covid-19. Fram till nu har ingen boende eller personal varit sjuka i Covid-19. Provtagningar har gjorts vid misstanke, men samtliga har varit negativa. Vi vill alla att det ska fortsätta på det sättet, så fortsatt gäller att hålla avstånd på 2 meter, ha en god handhygien, hosta och nysa i armvecket och att inte vara för många som besöker en person.

Vi kommer att efterfråga besökares hälsostatus. Det gäller att du är symtomfri från hosta, feber, huvudvärk, muskelvärk, bortfall av smak- och luktsinne och magbesvär. Har du träffat någon med Covid-19 de senaste 10 dagarna? Avdelningspersonal kommer att möta upp vid entrén och erbjuda handtvätt alternativt handsprit.

Besöksrutinerna kan komma att ändras vid lokala utbrott. Fortfarande finns möjligheten till telefonsamtal och videosamtal.

Vi hoppas att ni fortsatt ska känna er trygga med att vi gör allt för att våra boende ska må bra och trivas på Bergvattengården. Vi behöver samtidigt er hjälp genom att följa restriktionerna vid besök.

Har du några frågor kring din anhöriges hälsa, kontakta tjänstgörande sjuksköterska på: 0942-141 47.

Kontakta gärna verksamhetschefen för geriatriska avdelningarna under 0942-140 99 eller verksamhetschefen för demensavdelningarna under 0942-141 43

Ta hand om er och era närstående!

Uppdaterad den 11 mars 2021