Brottsförebyggande föreläsningar

Dorotea kommun har under hösten beviljats pengar av det brottsförebyggande rådet för att anordna ett antal förebyggande insatser och erbjuder därmed några gratis föreläsningar samt information under november och december. Läs mer om dem här!

Så når du de bästa resultaten med Mårten Nylén

Dag: Tisdag 21 november kl. 18.00 föreläsning och 19.00 träningspass
Plats:
 Medborgarhuset
Kontakt: 0942-14067, mbbokning@dorotea.se
Entré: Gratis, ingen anmälan krävs

Mårten Nylén är en av Sveriges mest välrenommerade hälsoinspiratörer och tränare, tv-profil och föreläsare. Mårten är även en engagerad ambassadör för Kronprinsessparets Generation Pep, Stiftelsen Friends och Beat Diabetes. Som en av landets mest populära talare utnämndes Mårten i år till Årets Talare 2023 och detta för hans välbehövliga inspirationsföreläsningar med fokus på hållbar hälsa.

Han har jobbat med världskändisar som Will Smith, Avicii, 50cent, Kiss, RedOne, Mabel, Wyclef Jean, Daniel Ek och hela 15 världsmästare i sporter. Han har jobbat som stuntman, livvakt, personlig tränare och vi känner igen honom från TV-program som Biggest Loser, Ninja Warrior, Fångarna på Fortet och TV4 Nyhetsmorgon. Han heter Mårten Nylén och kommer nu till Dorotea för att ge oss sina bästa tips för hur vi ska träna och äta, samt tänka och göra för att må bättre och samtidigt bli bättre på det vi gör. Missa inte denna spännande föreläsning med en av världens främsta tränare och coacher!

Föreläsning kl. 18.00:

Få Mårtens bästa tips på hur du ska träna och äta, samt tänka och göra för att må bättre samtidigt som du blir bättre på det du gör utan att använda konstgjorda preparat.

Träningspass kl. 19.00:

Med kroppen som redskap i sporthallen. Passar alla oavsett nivå!

Vardera pass är ca 45 minuter, delta på ett eller båda!


Information till vårdnadshavare i åk 6-9

Dag: Onsdag 22 november kl. 18.00
Plats:
 Medborgarhuset
Kontakt: 0942-14067, mbbokning@dorotea.se
Entré: Gratis, ingen anmälan krävs

Polisen kommer och informerar vårdnadshavare till elever i åk 6-9 om aktuella frågor.


Maria Dufva 

Dag: Tisdag 12 december (Klockslag kommer inom kort!)
Plats:
 Medborgarhuset
Kontakt: 0942-14067, mbbokning@dorotea.se
Entré: Gratis, ingen anmälan krävs

Maria Dufva kombinerar kriminologi med kunskap om droger, missbruk och ungas digitala säkerhet. Hon riktar ljuset mot brännande aktuella utmaningar och erbjuder folkbildning för att säkerställa ungas välbefinnande både på nätet och i verkligheten. En föreläsning med Maria är mer än bara ord; den är en nyckel till att säkra ungas välmående, och ett verktyg för organisationer som vill göra långsiktiga förbättringar.
Maria kommer först att föreläsa för elever i grundskolan på dagen och därefter hålla i en föreläsning för allmänheten på kvällen riktat till vårdnadshavare och andra vuxna som finns i barns närhet.
Mer information om tid och innehåll kommer inom kort!

Kontakt till kommunens samordnare för ANDTS-och brottsförebyggande frågor

Veronica Wahlgren
veronica.wahlgren@dorotea.se
0942-14067

Uppdaterad den 15 november 2023