Lyssna

Finansiering av två utannonserade tjänster

Dorotea kommun söker två nya medarbetare som kommer att få i uppdrag att arbeta med näringslivsfrågor. Finansieringen av dessa två tjänster sker med externa medel.

Tjänsten projektledare/affärscoach finansieras enligt nedan:

Åtta inlandskommuner i Västerbotten som består av Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Storuman, Sorsele, Vilhelmina och Åsele kommuner, har fått beviljat ett gemensamt näringslivsprojekt. Projektet heter Näringslivsutveckling i Möjligheternas Region och förkortas NiMR, dit söker vi nu en lokal projektledare/affärscoach.

Tjänsten näringslivsutvecklare finansieras enligt nedan:

Regeringen har därför gett Tillväxtverket i uppdrag att betala ut nära 70 miljoner kronor per år i tre år till de kommuner som har det särskilt tufft. Syftet är att stärka kommunernas förutsättningar att utveckla företagsklimatet och näringslivet.

Pengarna ska vara en injektion och syftet är att förbättra möjligheterna att utveckla företagsklimatet. De här kommunerna har särskilda utmaningar som påverkar företagens utvecklingsmöjligheter. Det handlar dels om de långa avstånd som finns till kunder och leverantörer samt att arbetskrafttillgången kan vara begränsad, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

Satsningen innebär att alla 39 kommuner i stödområde A får möjlighet att söka 1,76 miljoner kronor per år från Tillväxtverket mellan 2018 och 2020. Kommunerna får själva avgöra vad medlen ska användas till, förutsatt att pengarna går till näringslivsutveckling och satsningar på att förbättra företagsklimatet.

Dorotea kommun är en av dessa 39 kommuner. En del av pengarna ska finansiera tjänsten som näringslivsutvecklare.

Olli Joenväärä
Kommunchef

Uppdaterad den 6 juli 2018

Dorotea kommun

Dorotea kommun
917 81  DOROTEA

Telefon: 0942 - 140 00 (växel)
Fax: 0942 - 140 01
info@dorotea.se