Lyssna

Inbjudan till Lapland a Culinary Region

Nu startar det tre-åriga projektet Lapland a Culinary Region.
Därför vill vi träffa och informera dig, som producerar eller vidareförädlar livsmedel - liten som stor! Även dig som drömmer och planerar att börja.
Vad behöver du för att utvecklas och nå nya kunder?

Onsdagen den 18 april
Rusksele 363:an 13.00 - 16.00
Lycksele Stadskällaren 18.00 - 21.00

Tisdagen den 24 april
Virisen Tärnaby 10.00 - 14.00
Hotell Vilhelmina 18.00 - 21.00

Du kommer där att få träffa erfarna företagare som producerar och levererar till restaurang och butik redan i dag.
Med oss är även projektledare Ulla Blomqvist och Arne Lindström (bonde, krönikör och tidigare ordförande i LRF)

Anmäl er till:
Christian Frelsöy 070-227 76 02 christian.frelsoy@hushallningssallskapet.se 
Gunnar Forsgren 090-10 80 30 gunnar.forsgren@lrf.se
Anmäl er senast en vecka före träffen. Vi bjuder på förtäring.

Vad kan du få hjälp med?

Produktion
Producerar du livsmedel i dag eller har du planer på att börja? Då vill vi veta vad du behöver för att din verksamhet ska få möjlighet att växa och utvecklas. Vilka hinder ser du? Vilka möjligheter? Hur vill du att ditt företag skall se ut om fem år?
Är det konkreta verktyg du behöver, mer kunskap inom ett visst område eller kanske en mentor som redan har gjort din resa?

Förädling
Verkar du inom förädling? Då vill vi veta mer om vilka utmaningar och möjligheter du möter. Finns det ett behov av nya produkter och samarbeten? Efterlyser du utbildningar, vill du hitta nya nätverk eller något helt annat?

Innovation
Har du idéer om nya produkter eller tjänster så har vi knutit till oss ett Advisory Board, ett antal stjärnkockar som gärna provar nyheter och kan ge råd.

Försäljning-marknadsföring.
I detta projekt ingår även restauranger, både de som siktar på White Guide ackreditering och andra matställen som siktar på hög kvalitet med lokala råvaror. Alla behöver de mer lokalproducerade produkter. Behöver du hjälp med logistik, prissättning, affärskunskaper eller något helt annat?
Målet i projektet är också fler lokala råvaror och lokalt produkter i butikerna. Vad behöver du veta? Kanske paketering, etikettering, logistik, säljstöd mm.

Läs mer här.

Uppdaterad den 12 april 2018