Information om ”Klimatklivet” från Länsstyrelsen Västerbotten

SHiMR projektet bjuder in till information om ”Klimatklivet” där energi- och klimathandläggare David Lindh från Länsstyrelsen, ursprungligen från Dorotea, kommer och berättar om de klimatinvesteringsstöd som finns att söka.

Klimatklivet är ett investeringsstöd till lokala och regionala fysiska åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid och andra gaser som påverkar klimatet. Exempel på åtgärder som du kan söka stöd för är energikonverteringar, infrastruktur- och logistikåtgärder, arbets- och tunga fordon som drivs av el/vätgas/biogas, icke-publika laddstationer och biogasproduktion och -tankinfrastruktur. Åtgärder som bidrar till minskade utsläpp av växthusgaser inom jordbruket är prioriterade. Både stora och små åtgärder välkomnas.


Klimatklivets ansökningsomgång är öppen 18 sept – 29 sept


När: Onsdag den 13/9 kl. 11.00 – 13.00
Var: Stora studion i centrumhuset
Anmälan: Senast måndag 11/9 till peter.ahlqvist@dorotea.se


Vi bjuder på lunchsmörgås och kaffe! Välkomna!

 

SHiMR, Strategisk Samverkan för Hållbar Näringslivsutveckling i Möjligheternas Region är ett näringslivsutvecklingsprojekt inom Region 10 som syftar till ökat entreprenörskap och en hållbar tillväxt i regionen. *


I syfte att öka företagens konkurrenskraft och stötta företag att arbeta för målen i Agenda 2030, avseende hållbart företagande - social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet kommer projektet att erbjuda behovsanpassade stöd och kompetenshöjande aktiviteter. Projektet ska också arbeta för att lösa utmaningarna med de regionala skillnader för stöd för näringslivet som finns genom att genomföra en rad olika aktiviteter med utgångspunkt i att utveckla nya modeller för samverkan mellan företag, kommuner, företagsfrämjare och akademi samt att utarbeta en strategi och metod för en ökad strategisk samverkan, som utgår från företagens behov, när det gäller näringslivsfrågor i Region 10.


Projektägare: Lycksele Kommun
Projekttid: 2023 – 2025
Medfinansiärer: ERUF projekt med medfinansiering från Region Norrbotten, Region Västerbotten och kommunerna Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Vilhelmina, Sorsele, Storuman, Åsele.


*Region 10 är en frivillig sammanslutning av 10 inlandskommuner i Norrbottens och Västerbottens inland. Deltagande kommuner: Arjeplogs kommun, Arvidsjaurs kommun, Dorotea kommun, Lycksele kommun, Malå kommun, Norsjö kommun, Sorsele kommun, Storumans kommun, Vilhelmina kommun och Åsele kommun.

 

 

Uppdaterad den 7 september 2023