Lyssna

Västerbottningar hyllades

I helgen uppmärksammades 15 vardagshjältar, eldsjälar och volontärer från hela länet vid en ceremoni på länsresidenset i Umeå. Från Dorotea hyllades Leena Berg.


Leena Berg tillsammans med Landshövdingen Magdalena Andersson

Det var i somras som kommuninvånarna fick möjlighet att nominera sin vardagshjälte. En enkät lades ut på kommunens hemsida. Där man kunde skicka in sina nomineringar med motivering varför just den personen är din vardagshjälte. Utifrån dessa nomineringar valdes Leena Berg ut av Landshövdingen.

När vi frågade Leena hur hon reagerade när hon fick beskedet om utmärkelsen svarade hon: 
- Jag blev givetvis glad, varm och rörd över att bli nominerad. Det var en härlig och minnesvärd dag. Det här är ju en nominering som jag tycker samtliga ledare i Dorotea If skall ta åt sig utav då det är ett kvitto hur viktigt föreningslivet och de ideella krafterna är i vår kommun. Jag vet hur många timmar som alla våra Dif-ledare lägger ner varje vecka året om och jag hoppas att kommunen och alla medborgare reflekterar över hur mycket man får ut av varje instoppad krona i den ideella apparaten och över hur vi ska göra för att föreningslivet som satsar på våra barn och unga ska få bättre förutsättningar att skapa samhällsnytta i vår kommun.


Ytterligare en Doroteabo fick ta emot utmärkelsen, Ina Lindfors som kommer från Avaträsk men bor numera i Vindeln.

Grattis till utmärkelsen!

Uppdaterad den 8 oktober 2018