Lyssna Insia

Länktips

Här har vi samlat länktips dit du kan vända dig för att få stöd och hjälp

Länk till barnens hjälptelefon (BRIS)

Till BRIS kan alla under 18 år ringa och prata med en vuxen om vad som helst. Inget problem är för stort eller för litet. Du kan till exempel ringa om du känner dig ensam, rädd, ledsen eller bara behöver prata med någon vuxen. BRIS betalar samtalet och det syns inte heller på telefonräkningen att man har ringt.
Telefon: 116 111

Se filmen "Du är viktig", BRIS. En animerad film som enkelt berättar hur det går till när någon kontaktar BRIS, vem som svarar och vad man kan få hjälp med.

 

Länk till barnombudsmannen

Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter och intressen.

Länk till koll på soc

Koll på soc som svarar på barns frågor om socialtjänsten. Informationen utgår ifrån barns rättigheter och möjlighet till stöd från socialtjänsten.

Länk till livlinan

Livlinan ger stöd och information till unga som lever nära någon med psykisk ohälsa. På sajten kan du ställa frågor anonymt och ta del av andras erfarenheter och läsa om vad det finns för hjälp att få.

Länk till maskrosbarn

Maskrosbarn är en förening som arbetar med att stödja unga som lever eller har levt i familjer där det förekommer missbruk eller psykisk ohälsa. Maskrosbarn startades av två tjejer som själva har erfarenheter av förälder med missbruk och/eller psykisk sjukdom.

Länk till Röda Korset - Jourhavande kompis som chatt

Jourhavande kompis vänder sig till barn och ungdomar upp till 25 år. Hit kan du vända dig för att snacka om precis vad som helst.

Länk till sjukvårdsupplysningen 1177 

Om du eller någon anhörig blivit sjuk och behöver råd av en sjuksköterska ring sjukvårdsupplysningen 1177. Sjukvårdsrådgivningen är öppet dygnet runt. Vid akuta fall ring alltid 112.
Telefon: 1177

Länk till sjukvårdsupplysningen 1177 om diagnoser och besvär som ung

Man kan drabbas av många olika slags problem som påverkar ens liv, hälsa och skola. Här nedan presenteras några vanliga diagnoser och tillstånd. Det är bra att skaffa sig mer kunskap för att förstå sig själv, sitt problem och var man kan söka hjälp.
Telefon: 1177

Länk till tjejzonen

Tjejzonen arbetar med att förebygga psykisk ohälsa hos flickor mellan 12 -25 åta.ser genom enskilda stödsamtal via våra chattar.

Länk till UMO – Ungdomsmottagningen på nätet

UMO är en nationell ungdomsmottagning på nätet för unga mellan 13 och 25 år. Här kan du bland annat hitta information om sex, hälsa och relationer.

Länk till brottsofferjouren

Brottsofferjouren är en ideell förening som ger stöd till personer som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer. Dit kan man ringa och vara anonym om man vill och få stöd och information.
Telefon: 0200-21 20 19

Länk till webbplats för barn som utsatts för brott

LOGO jag vill veta

Brottsoffermyndigheten har skapat webbplatsen www.jagvillveta.se riktad direkt till barn och unga med stöd och tips

Länk till akut hjälp för barn och unga

Här finns telefonnummer dit du som är ung och som behöver akut hjälp kan vända dig

Uppdaterad den 10 februari 2021