Lyssna Insia

Information från Medborgarhuset med anledning av covid-19

INFORMATION MED ANLEDNING AV CORONAVIRUSET (COVID-19)

Medborgarhuset följer myndigheternas riktlinjer för hantering av situationen runt coronaviruset och tar självklart smittspridningen på fullt allvar. I nuläget finns inga särskilda restriktioner för simhallar. Vi kommer löpande att informera här om förutsättningarna förändras.

Här kan du läsa om vilka åtgärder vi vidtar och vad du som besökare kan göra.

Information gällande höstens verksamheter

Vi värnar om våra kunder och vill att ni ska känna er så trygga som möjligt inför ert besök hos oss. Därför har vi vidtagit vissa åtgärder för att kunna köra igång så mycket verksamhet som möjligt, även om vissa delar kommer att hållas stängd med tanke på Covid-19.

Simhall

Simhallen kommer att öppnas för motionssim även kvällstid och varannan lördag från och med 31/8. Tyvärr finns inte möjligheten att öppna simhallen för lek- & plask än. Detta på grund av att våra omklädningsrum och duschutrymmen inte har kapacitet att ta emot tillräckligt med badgäster samtidigt på ett säkert sätt ur smittskyddssynpunkt. Vi kommer så klart att följa myndigheternas råd och rekommendationer, och så fort de ändras samt skapar möjligheter för att öppna upp för lek- och plask så kommer vi att göra det.
Här hittar du mer information om årskort, hyra simhallen och öppettider!

Gruppträningar

De gruppträningar som kan genomföras ute kommer att hållas utomhus så länge som möjligt. Andra gruppträningar hålls inomhus på ett säkert sätt ur smittskyddssynpunkt. Det vill säga, vi begränsar antalet platser och lägger en extra tanke på passets uppbyggnad och genomförande. Vi ber exempelvis våra deltagare att byta om hemma samt att på yoga-passen ta med sig egen matta.
Här hittar du mer information om våra gruppträningar!

Biograf

Vi kommer att börja visa filmer med vissa begränsningar. Biljetterna måste bokas på vår hemsida och hämtas ut i förväg. Antalet platser är begränsade till 50, och tack vare läktaren i A-salen kan våra besökare sitta med två stolars mellanrum. Därmed är det inga problem att hålla avstånd till varandra. Vi ber även våra besökare att tänka på att hålla avstånd till varandra vid in- och utpassering till biosalen.
Information om hur du bokar din biljett samt vilka filmer vi kommer att visa hittar du här!

Allmänt

Nedanstående information från 2020-03-13 gäller fortfarande hos oss och vi ber våra gäster att följa myndigheternas råd och rekommendationer:

  • Om du känner dig frisk – välkommen att bada och simma hos oss!
  • Var extra noga med handhygienen.
  • Om du känner dig sjuk ska du inte besöka oss – stanna istället hemma! Det gäller alltid, oavsett vad det beror på.

Information 2020-03-13

Vad gör vi på Medborgarhuset?


• Vi desinficerar vårt bassängvatten med klor, som dödar både bakterier och virus*. Vi följer folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer runt vilka nivåer av till exempel klor som vi ska ha i våra pooler och bad.
• För att öka säkerheten ytterligare och minska oron har vi ökat andelen klor i vattnet under en period för att vara ännu mer på den säkra sidan. En ökad andel klor har inga som helst negativa effekter på vår hälsa utan du kan lugnt och tryggt bada och träna på Medborgarhuset.
• Vi informerar våra besökare om hur viktigt det är att duscha före bad och att vara extra noga med handhygienen.
• Vi följer våra städrutiner som vanligt men har utökat frekvensen på utsatta ytor. Du kan hjälpa till att minska smittspridningen ytterligare genom att torka av utrustningen före och efter att du använt den.

Vad kan du som besökare göra?

• Om du känner dig frisk – välkommen att bada och simma hos oss!
• Var extra noga med handhygienen.
• Om du känner dig sjuk ska du inte besöka oss – stanna istället hemma! Det gäller alltid, oavsett vad det beror på.

Medborgarhuset omfattas inte av förbudet mot allmänna sammankomster och tillställningar**

*Virus

Virus kan inte föröka sig i bassängvatten. De kan endast föröka sig i celler till exempel i människor eller djur. Infektionsförmågan avtar snabbt i bassängbadvatten genom att virus dör av desinfektionsmedel eller späds ut. Virus smittar huvudsakligen direkt från person till person i samband med bassängbad. Därför är bassängbad inte mer förknippade med virussmitta än andra miljöer där många människor vistas. Virus ingår inte heller i en rutinmässig kontroll. Det kan möjligtvis bli aktuellt i speciella fall, till exempel för att spåra en smittkälla.
Källa: Folkhälsomyndigheten, Bassängbad

**Sammankomster och tillställningar som inte omfattas av förbudet:
Privata tillställningar omfattas inte. Det som avgör är om tillställning riktas till allmänheten eller inte. Det innebär att exempelvis privata fester, företagsevenemang, bibliotek, simhallar och liknande inte berörs. Förbudet gäller inte heller för de som vistas i större folksamlingar på till exempel allmänna färdmedel, torg, köpcenter och liknande.
Källa: MSB/Krisinformation.se

Uppdaterad den 25 augusti 2020