Lyssna

Välkommen till Oss

När Du kommer till Dorotea, kommer du till ett samhälle som har ett stort hjärta och själ.

Dorotea är den lilla kommunen som har massor att erbjuda sin befolkning och besökare, möjligheterna till ett liv med verklig kvalité är stora.

Den vackra naturen kan erbjuda olika slags aktiviteter under årets alla årstider. 

Det finns stora områden upplåtna för den fiskeintresserade och fisket är både varierande och naturnära. Området är stort och sträcker sig från fjällets höga toppar och långt ner i den djupaste skogen, vilket innebär att de flesta fiskare finner precis vad de söker. Får man ingen fisk, så har man iallafall fått en riktigt fin upplevelse i skogslandets trolska miljöer eller fjälldalgångarnas kristallklara strömmar. Att bege sig ut i vildmarken är medicin för kropp och själ. 

Upplev frihetskänslan i fjällvärlden, med en skoterutflykt i kombination med t ex pimpelfiske eller en skidtur på en av Doroteas vackra sjöar i flödande vårsol. Det är en oförglömlig upplevelse! Man kan även med fördel nyttja skoterlederna som vandringsleder under barmarksperioden. 

Evenemang under hela året

Under vinter/vår perioden anordnas en del olika evenemang, b la Dorotea dagen, samernas nationaldag samt björnrycket en fisketävling på Bergvattensjön mitt i centrala Dorotea. 

Sommarperioden inleds med björnloppet, en löptävling runt Bergvattensjön där antalet deltagare ökar från år till år. Tävlingen är öppen för alla, då det finns olika klasser och vill man inte tävla eller springa är man välkommen att vara med ändå. 

I juni anordnas Northernlight pike open, en gäddfisketävling, där man tävlar i lag om två, tillsammans i en båt. Tävlingen går ut på att under 3 timmar fånga så många centimeter gädda som möjligt. 

Midsommarfirande på kullerbacken med aktiviteter som passar hela familjen. 

Andra helgen i juli är det stora återvändardagarna, då fylls samhället med återvändare, marknadsknallar, underhållning samt mat och dryck. Utöver detta så händer det massa meri Dorotea men även i byarna runt omkring. 

Uppdaterad den 24 maj 2017

Aktuellt

Evenemangskalender

Turistbroschyr

Näringslivsenheten

Affärscoach
Gabriel Holmlund
Mobil: 072 500 58 16
gabriel.holmlund@dorotea.se

Kommunikatör (mammaledig)
Sara Eliasson
Mobil: 072 734 02 06
sara.eliasson@dorotea.se

Vik. kommunikatör
Olivia Olofsson
Mobil: 070 375 15 60
olivia.olofsson@dorotea.se