Lyssna Insia

Prövning inom vuxenutbildning

En prövning innebär att du läser in kurser på egen hand och gör prov vid ett eller flera tillfällen. Läraren sätter betyg efter avslutad prövning.

Prövningen innefattar alla kursmoment

Innan du lämnar in din ansökan bör du vara medveten om att dina kunskaper i alla kursmoment kommer att prövas. På Skolverkets webbplats kan du se gymnasiekursernas innehåll.

När sker prövningen och hur går den till?

Kontakta studievägledaren för att ansöka om prövning samt få information om tid och plats för prövningen.

Vad kostar det att göra en prövning?

Om du inte studerar vid Vuxenutbildningen i Dorotea kommun eller studerar här men vill göra prövning i en ny eller redan godkänd kurs kostar prövningen 500 kronor per kurs. Vi skickar en faktura på prövningskostnaden.

Prövningen är avgiftsfri för dig som studerar vid Vuxenutbildningen Dorotea kommun och har betyg F i den kurs/de kurser som ansökningen gäller.

Skolverkets hemsida finns mer information om prövning.

Antagningsregler till högskolor och universitet

Innan du anmäler dig till en prövning bör du ta reda på om du kan använda ditt betyg från prövningen på det sätt som du har tänkt dig. För att få information om antagningsregler kan du kontakta oss på Lärcentrum.

Du måste själv skicka in dina betyg till den utbildning du har sökt.

Inga betyg från Vuxenutbildningen i Dorotea kommun förs över elektroniskt.

Från 24 november 2014 lanserades en ny tjänst där sökande kan ladda upp sina inskannade dokument direkt på Antagning.se och Universityadmissions. Mer information finns på respektive webbplats.

Uppdaterad den 3 mars 2020

Studie- och Yrkesvägledare

Lärcentrum
Matilda Markusson
Telefon: 072 - 248 30 29
matilda.markusson@dorotea.se