Är du under 25 och vill utveckla Dorotea att bli en bättre plats för er ungdomar?

För att ungdomar ska, precis som vuxna, kunna påverka sin egen vardag vill vi starta upp ett ungdomsråd i Dorotea. Läs mer här om vad ett ungdomsråd är och hur du anmäler ditt intresse!

Ett ungdomsråd är en organisation av och för ungdomar vars verksamhet syftar till att göra livet bättre för sig själv och andra ungdomar i närsamhället. Har du en idé om hur Dorotea kan bli bättre? Vill du ordna konserter, fixa rabatter till dina polare eller bygga en skateboardramp? Vill du påverka politikerna eller fixa bättre kollektivtrafik?

Ungdomsrådet kan påverka de saker i er vardag som du vill vara med och förändra. Det kan gälla allt från att ni vill göra roligare saker på fritiden, till att du vill vara med och påverka den politik som förs i kommunen.

Doroteas ungdomsråd ska vara partipolitiskt och religiöst obundet och välkomnar alla er unga som vill engagera sig, så länge ni vill vara med i en inkluderande och demokratisk struktur, det är enda kravet. Rådet anammar ett normkritiskt förhållningssätt och jobbar så hårt vi kan på att skapa en tillgänglig organisation där alla känner sig hemma och välkomna. Det är det viktigaste för oss.

Första träffen kommer att ske i månadsskiftet januari/februari och tanken är att det ska vara 6 träffar per år.

Vill du veta mer eller anmäla ditt intresse? Kontakta:

Amanda Hansson
Ungdomskonsulent
Tel: 073-8418996
Mejladress: amanda.hansson@dorotea.se

Uppdaterad den 21 december 2022