Flytta hit

Funderar du på att flytta hit? Vad roligt! När du kommer till Dorotea kommer du till en välkomnande och generös kommun. Vi delar gärna med oss av vår vackra natur och fina gemenskap.

Thinking of moving here? How fun!
When you come to Dorotea, you come to a welcoming and generous municipality. We are happy to share our beautiful nature and wonderful community.
For more information please contact our relocation manager

 

 

Lev tillsammans
Livskvaliteten i Dorotea kommun bygger mycket på att vi som bor här tar hand om varandra. Kommunen erbjuder trygghet i livets alla skeden och våra invånare erbjuder god gemenskap. Det gör det lätt att trivas här! Många i Dorotea engagerar sig i olika föreningar vilket skapar ett rikt och levande kultur- och fritidsliv.

Länk till föreningsregistret

Lev nära
I centralorten Dorotea hittar du bibliotek, simhall, skola, butiker och restauranger mitt i centrum. Bara ett stenkast därifrån ligger slalombacken och fotbollsplanen. Du kan promenera till skola och vårdcentral och kvällstid finns ett brett utbud av både sport- och kulturaktiviteter. Var du än är har du också nära till naturen i form av både skog och vatten. Gå en kvällspromenad runt Bergvattensjön och njut av tystnaden och den friska luften.

Länk till upplevelser och aktiviteter

Lev omväxlande
I kommunens skid- och skoterparadis Borgafjäll med omnejd kan du njuta både av fjällvärldens lugn och av besöksvänligt nattliv. En lördag i Borgafjäll kan du ta skotern till en enslig rödingtjärn, fiska hela dagen och sedan åka tillbaka in till byn på en festlig pubkväll med livemusik. Här finns helt enkelt det bästa av flera världar.

Länk till Lapplands Sydport – Dorotea kommuns turistportal

Lev fritt
I Dorotea kommuns olika byar finns det fria livet. Här har du alla möjligheter att bygga upp ditt hem och din vardag som du själv vill, samtidigt som vårt väl utbyggda bredbandsnät ger dig tillgång till hela världen. Du kan glädjas åt norrskenet som dansar över sjön medan du uppdaterar din webbutik och steker ägg från dina egna höns.

Länk till Dorotea byars hemsida

Lev tillgängligt
Till Dorotea kan du ta dig med buss och på sommaren även med tåg, via den natursköna Inlandsbanan. 40 minuter från Dorotea, i grannkommunen Vilhelmina, ligger South Lapland Airport varifrån du kan flyga till och från Arlanda på drygt två timmar. 

Länk till information om infrastruktur

Lev utmanande
Många av Doroteas företag expanderar och söker att nyanställa. Oavsett om du vill jobba inom industri- eller tjänstesektorn eller turistnäringen finns goda möjligheter att hitta ett meningsfullt och utmanande jobb i Dorotea, där du får bidra till att göra stor skillnad för en hel bygd. Läs våra företagsreportage och inspireras av den framåtanda som finns i vårt näringsliv!

Länk till företagsreportagen

Länk till Dorotea kommuns inflyttarbroschyr

 

Uppdaterad den 4 april 2024,

Inflyttarlots / relocation manager

Gabriel Holmlund
0942-140 80
gabriel.holmlund@dorotea.se

Länk till Doroteahus